Sider

mandag 11. juli 2016

Macaron de Paris




God morgen :) Fikk mange tilbakemeldinger om oppskrift og fremgangsmåte da jeg snappet macaronene jeg hadde bakt så da skal dere selvfølgelig få det :)

Som jeg skrev sist har jeg flere blogger som inspirerer meg. Anne Brith har lagt ut så mye om macaroner, lekre kaker, oppskrifter og også nydelige esker en kan kjøpe. Jeg bare måtte lage noen nå og bestillte også noen lekre esker <3

Jeg har jo laget macroner mange ganger og det å få riktig konsistens og farge er ikke alltid like lett. Jeg har alltid brukt Pascal sin oppskrift og det gjorde jeg også i dag, men ser at disse 2 oppskriftene er ganske identiske.

me jeg har et problem med bakingen min for tiden : Ovnen min er ikke lenger grei med meg, den holder ikke temperaturen skikkelig og det gjør stekingen litt vanskelig. Må nok invistere i ny ovn ;) Men fikk nå det til den gangen også.;)

Oppskrift :)
140 gr. mandelmel
185 gr. melis
4 eggehviter
60 gr. sukker
konditorfarge

Fremgangsmåte : 
Bland sammen mandelmelis og sikt det slik at du får en fin blanding.
Pisk opp eggehvitene på moderat tempo i MINST 10 minutt. Tilsett sukkeret og pisk 1 minutt til.
Blandingen skal være blank og glatt. Tilsett farge, prøv deg frem og ikke ta for mye med en gang.
Ha så i mandel/melisblandingen og blander godt til massen blir blank og slipper bollen.
Sprøyt små macaroner på silikonmatte eller bakepapir. Jeg har kjøpt macaronpapir med ferdige tegnede rundinger på men du kan og tegne opp rundinger selv, bruk en femkrone det er passelig størrelse.
La macaronene tørke i 30 minutt i romtemperatur og stek dem på 160 grader i ca. 10 minutt.

Det er mange gode kremer og fylle macaronene med, du kan også bare ha litt syltetøy ini.

Jeg laget sitronkrem og bringebærkrem som jeg blandet med en frosting av smør og melis og fylte mine med.

Sitronkrem :
 4 egg
skall fra 2 sitroner
160 gr. sitronsaft
200 gr. sukker
125 gr. smør

Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ca. 1 minutt mens du rører godt. Avkjøl til ca. 35 - 40 grader. Ha i romtemperert smør og bruk en mikser for å få sitronkremen glatt.

Bringebærkrem :
100 gr. friske bringebær
60 gr. sukker
2 egg
100 gr. smør

Ha bringebær og sukker i en kjele g gi det et oppkok. Ha i eggene og rør godt. Tilsett til slutt smøret og rør alt sammen til en glat, jevn masse.

Frosting. :
100 gr. smør
180 gr. melis

Rør sammen smøret og melis. Tilsett 100 gr. bringebærkrem eller sitronkrem. Rør det godt sammen til en masse som er glatt og fin og uten klumper.

Sprøyt krem på halvparten av macaronene og legg en macaron oppå hver.

Oppbevares i kjøleskap i 3 - 4 dager.

Nyt dem. Klem fra Lillian




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)