Sider

tirsdag 19. januar 2016

Kremet tomatsuppe - lavFODMAP

God morgen ;)
Kaldt ute...da er det godt med en varm og god suppe. Formen har ikke vært helt på topp de siste dager da jeg fikk meg en lungebetennelse. Når en så skal leve på lavFODMAP og fremdeles strever med å finne ut av dietten er det viktig å lage noe som smaker godt.

I går laget jeg en deilig tomatsuppe etter alle regler for lavFODMAP og som selvfølgelig da også er gluten- og lactosefri :)





OPPSKRIFT :

4 tomater
1 bx. tomater
1/2 - 1 chili (etter hvor sterk du liker maten og hva din mage tåler)
1 vårløk (bruk bare den grønne delen)
1 ts. tørket basilikum
0,5 dl. vann
1 stk. fondscup oksefond fra Maggi (denne er et godkjent lavFODMAP produkt)
1 ss. potetmel
salt og pepper
1 dl. lactosefri fløte eller 4 ss. lactosefri rømme

Ha boksen med hermetiske tomater sammen med oppskjærte tomater,vårløk,chili og basilikum i en gryte sammen med vann og oksefond. Kok opp og la det småkoke i 15 minutt. Mos suppen glatt med en stavmixer. Rør potetmelet ut i litt vann og ha det i suppen mens du rører hele tiden. Smak til med salt og pepper.        
Kok suppen opp igjen og tilsett fløte eller rømme.

Server suppen med kokte egg og eventuellt noe brød.  

Lykke til, håper det samker :)

Klem fra Lillian

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)