Sider

onsdag 31. oktober 2012

Sjokoladekake

I helgen var det familieselskap for 2 tanteunger så da laget jeg en sjokoladekake med melkesjokoladekrem. Jeg har kledd kaken med ekstra hvit marsipan og pynten er også laget av marsipan. Sjokoladekake er alltid en favoritt, de fleste liker det og det gjorde de denne gangen også. Her får du oppskriften :
Bunn:
300 gram smør
400 gram sukker
4 store egg
5 dl. kulturmelk
200 gr. mørk sjokolade
4 ss. vaniljesukker
2 ts. bakepulver
2 ts. natron
500 gram hvetemel.
Pisk mykt smør og sukker til en hvit og luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen.ha de tørre ingrediensen i vekselvis med kulturmelken og rør godt til alt er blandet. Smelt sjokoladen og temperer den før du har den i deigen.
Ha deigen i en langpanne eller som jeg har gjort her, 2 runde former. Stekes på 175 grader, neders i ovnen i ca. 50 minutt. Kjenn med en kakepinne om bunnen er ferdig. har du alt i en rund form økes steketiden.

Sjokoladekrem:
250 gram smør
500 gram melis
4 ss. kakao
2 ss. vaniljesukker
0,5 dl. melk
200 gr, melkesjokolade

Rør smør og melis til en fin, hvit krem. Tilsett melk og vaniljesukkeret. Smelt sjokoladen ha den i røra. Rør alt godt sammen. Dekk kaken med marsipan/sukkerpasta eller sprøyt kremtopper på kaken ;-)

Ha en fin dag  -  Klem fra Lillian


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)